10 beneficii ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos este un produs naturist extrem de hrănitor, care poate înlocui cu succes o mulțime de produse cosmetice care fac parte din ritualul zilnic de frumusețe. Are efecte benefice atât asupra pielii, cât și asupra părului.

La temperatura camerei, uleiul de cocos este solid, ca untul. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus în cea mai mare parte din nutrienții existenți în nuca de cocos. Colina este unul din nutrienții care se gasesc în cel mai mare procent.

Din compoziția uleiului de cocos mai fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi Omega-6, grăsimi saturate, mononesaturate și polinesaturate. Acizii grași saturați: majoritatea sunt trigliceride cu lanțuri medii, care sunt ușor asimilate de organism. Uleiul de cocos este bogat în vitamina E, vitamina K și fier.

 

Iată 10 dintre cele mai populare beneficii ale uleiului de cocos:

#1. Are proprietățile unui demachiant, mai puternic și mai sănătos, fiind 100% natural.

#2. Previne întinderea pielii, mai ales în tinul sarcinii. O hidratează și îi oferă elasticitate.

#3. Poate fi folosit cu succes ca ulei pentru masaj: are un miros discret și nu e foarte gras.

#4. Hidratează arsurile provocate de soare.

#5. Întis pe piele înainte de expunerea la soare, acesta ajută la o bronzare uniformă.

#6. Hidratează și vindecă părțile uscate ale corpului cum sunt coatele sau călcâiele.

#7. Hrănește și recondiționează părul atunci când este aplicat ca mască, peste noapte.

#8. Diminuează vârfurile despicate.

#9. Are efect antistatic pentru părul care are această problemă.

#10. Simpla lui folosire ajută la eliminarea stresului și a oboselii.

Vino la Shopping City Sibiu și alege-ți noul tău produs cosmetic natural! Îl găsești în magzinele naturiste Shiva și Floare de Colț!